SON DAKİKA
Hava Durumu

Kendi İradenizle Stadın Adını Değiştiremezsiniz!

İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen haftalık basın toplantısında stadyumun isim tartışmaları ve Eskişehir'e yapılan spor yatırımları gündeme taşındı.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2025 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2025 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
www.porsukhaberajansi.com
Kendi İradenizle Stadın Adını Değiştiremezsiniz!

İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen haftalık basın toplantısında stadyumun isim tartışmaları ve Eskişehir'e yapılan spor yatırımları gündeme taşındı.

İYİ Parti Odunpazarı İlçe Yöneticilerinin de katıldığı basın toplantısında konuşan İlçe Başkanı Gürol Yer şu ifadelere yer verdi;

“Eskişehir ve Eskişehirlileri çok iyi tanırım. Milli mücadele yıllarında büyük vatanseverlik ve üstün bir cesaretle mücadelemizin daima yanında olmuş, bu mücadeleye geniş yardımlarda bulunmuşlardır. Askeri hareket icabı olarak ordumuz Eskişehir ve Eskişehir Halkı’na bir fedakârlık yüklemek mecburiyetinde idi. Bu bütün Millet için fedakarane bir hareket idi ve bu şehir halkı ona göğüs gerdi. Tebrik ederim. Gördüğüme göre halk aydın ve faaldir. Toprak verimlidir. Az zamanda zaiyatı telafi fedakarlıklarıyla iftihar edecektir.”

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu ve Ulusal Kurtuluş Savaşının Büyük Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Eskişehir’imizle ilgili iftihar tespitleri ve sözü yanında o’nun emsalsiz, eşsiz sevgisi bu şehrin her noktasında, her köşesinde ve her aydın insanında daima yer bulmuş daima bünyesinde, zerresinde olmuştur.

Büyük Önderin adı pek çok alan ve noktada bugüne kadar yaşatılmış bundan sonra da bin yıllarda yaşatılacaktır.

Bugünlerde siyasi bir operasyon ve bizce hınç alma düşüncesi neticesinde 1953 yılından bugüne adı Eskişehir Atatürk Stadyumu olan Stadımızın adı oyalama sürecinin sonucunda değiştirilmiş ve Atatürk adı silinmek istenmektedir.

1932 yılına dönmek istiyoruz. Türk Spor Kurumunca futbol sahası yapılacak 14 İlden birisi olarak düzenlenen toprak alan futbol, güreş ve etkinlik alanı olarak kullanılmaya başlanıyor. Talep ve ilgi artınca 1952-53 döneminde uygun hale getirmek için zamanın Belediye Başkanı Rahmetli Hicri Sezen’in ve Vali Arif Özgen’in büyük destek ve öncülüğünde düzenlemesi yapılıyor.

Bugünlerde olduğu gibi o zamanda bir süre yenilenen ve stadyum görüntüsü alan yapıya isim tartışması başlıyor. Uzun süren bir süreç sonucunda.

Eskişehirlilerin ısrarlı, halkın hissiyatlı taleplerinin tercümanı Eskişehir Gazeteciler Cemiyetinin yayınladığı bildiri neticesinde.

Eskişehir Atatürk Stadı adı verilerek 24 Mayıs 1953’te açılan stadyumumuz 1965 yılında Eskişehirspor’un kurulup profesyonel lige dahil olmasıyla kapandığı 16 Ekim 2016 ve yıkıldığı 2018 yılına kadar adı Eskişehir Atatürk Stadı olarak kalan bir hatıra ve mirastır.

Maalesef 2018’den bugüne geçen bunca yıl sonunda yeni yapılan Sazova Mahallesindeki tesise isim konusu aldatma ve kandırma süreci sonunda eski adı çok görülerek intikam hissi ve hırsıyla, Atatürk İsminin verileceği yetkili ağızların kamuoyuna sözlerine rağmen verilmemiş Eskişehirspor’umuzun efsane kaptanı Prof. Dr. Fethi Heper’in ismi uygun görülerek. Rahmetle yad ettiğimiz Fethi Hocanın da adının tartışılmasına sebep olan bir hissiyatsızlığa sebep olmuşlar, sinsi bir planı yürürlüğe koymuşlardır. Bu Eskişehir halkının kabul etmeyeceği bir durumdur.

Biz İYİ Parti olarak öneriyoruz. Yol yakınken bu yanlıştan dönün. Tarihi bir yanılgıdasınız. Kendi iradenizle Stadın adını değiştiremezsiniz. Kime sordunuz? Kimi ikna ettiniz! Amacınız ne?
Bu konuda Halkı ikna etmediniz, edemezsiniz.
Fethi Hocamıza çok saygılı ve bağlı iseniz Eskişehir Teknik Üniversitesinin tam donanımlı stadyumu var.
Sevgili kaptanımız ve Değerli Hocamızın adı orada yaşatılsın. Atatürk ismiyle oynanması ona karşı operasyonel tavırlar bunu düşünen ve seslendirenlerin Eskişehirlilerin gönlünden gözünden düşmesi demektir. Bu böyle bilinmelidir. Eskişehir bir iradedir üzerine baskı ve işlem kabul etmez diye ekliyoruz
Eskişehir’i çok sevdiklerini söyleyen, Eskişehir’e aşık olduklarını belirten, Eskişehir’le gönül bağı iddiası olanlara sormak istiyoruz. Eskişehir’i bu kadar çok seviyorsunuz ve spor alanları sizin için bu kadar çok önemli ise bahsedeceğimiz resmi rakamlarda Eskişehir niye çok gerilerde buna lütfen bir cevap verin diyoruz. Sporun en çok ilgilenilen ve izlenen futbol branşını örneklemek istiyoruz.

Eskişehir il genelinde 86 Spor kulübü bulunmaktadır. Bu kulüplerde 4 bin 673 faal sporcumuz vardır. Ülke sıralamasında nüfusta 25. Sırada olan ilimiz. 86 kulüp 221 takımla Türkiye’de 23. Sırada. 4 bin 673 sporcu sayısıyla 23. Sırada. Tesis başına düşen takım sayısıyla Türkiye’de 71. Sıradayız. Oynanan müsabaka sayısı yıl içinde 942 resmi müsabakayla 22. Sırada, Saha başına düşen 52 müsabakayla 69. Sırada yer almaktadır. 942 müsabakanın 870 tanesi şehir merkezinde oynanmaktadır.

Yani sorularımız ve dikkat noktamız burada ortaya çıkmaktadır. Şehir merkezinde çeşitli kurum ve belediyelere ait 11 sahada 870 müsabaka oynatıldığı düşünüldüğünde. Saha başına 79 müsabakayla 81 il içinde 78. Sırada bulunan Eskişehir’e bunu layık görenler. Bu şehre çağa uygun tesis kazandıramayan, çocukları, amatör sporcuları çağdaş şartlarda iklime uygun tesislerde barındıramayan. 2010 yılına kadar il genelinde 27 olan saha sayısını 18’e düşürüp sayıyı artıramayan zihniyetin derdi Eskişehir Atatürk Stadyumu olmuştur. Bu durumu bile beceremeyip tarihe bakmadan, halk iradesine bakmadan isim derdine düşmek gibi boş bir iş ile iştigal vaziyetine düşmüşlerdir. Bu kabul edilmeyecektir ve günü geldimi aslına rücu edecektir. Tesis eksikliğiniz bir gerçektir. Bunun yanında bir konuyu hatırlatmakta fayda var diyoruz. Eskişehirspor’umuz yeniden bir diriliş mücadelesine başladı ve dikkatimizi çekiyor.
Eskişehirspor’a tesis dışında kaynak desteği yine Şanlı Es Es taraftarı, Sevdalıları, Belediyeler ve Eskişehir dinamiklerinden gelmektedir.

Diğer İl ve Rakip Takımlarda gördüğümüz kamu kaynaklı reklam, sponsorluk desteklerİe maalesef Eskişehirspor’dan sakınılmaktadır.

Buradan gönül bağı iddiasında olanlara soruyoruz?
Kamu reklam ve sponsorluklarında Eskişehirspor niye akla gelmiyor?

Buna verilecek cevabınız var mı?
Beraberinde rakamlarını verdiğimiz tesis eksikliğinin tamamlanması için neler yapacaksınız?

Stantlara ve reklamlara koyduğunuz görseller mi, yoksa bizim bahsettiğimiz resmi rakamlara mı inanalım diyor. Katılım ve katkınıza teşekkür ediyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.